Good day

Idag har varit en väldigt bra dag. Det gäller att ta vara på dem för det går verkligen upp och ned. Ibland känner jag bara att WOW, jag bor i USA och jag klarar det här. Sen kan det gå 10 minuter och allt jag vill göra är att ligga i min säng hemma och inte känna ett enda måste.
 
Idag hämtade Johanna upp mig och sen åkte vi och satte oss på Starbucks som finns här i närheten. En sak jag ska fylla i på min bucketlist är att lära mig dricka kaffe så jag övar... Johanna sa att jag nog skulle gilla mocka latte (har jag för mig den hette?), och hon hade helt rätt. Smakade ju som varm chocklad! Hehe. Ikväll är jag ledig! Puss

Right now


Mornin'

Godmorgon på er! Har fått iväg barnen till skolan och nu sitter jag här iför i mina träningskläder. Men har inte kommit mycket längre, har istället fått i mig en påse med nötter. Herrejisses jag undrar hur detta kommer att sluta! Ska möta upp Johanna snart och efter det ska jag handla.
 
Idag åker även Claudia hem vilket är tråkigt då hon hjälpt till väldigt mycket, även varit min personliga guide. Fick upp lite bilder på facebook också men det är så himla tråkigt för kvalitén blir SÄMST! Men inte mycket att göra åt. Hörs ikväll! Puss

Presentation

Fick en fråga i kommentarsfältet om jag kunde göra en presentation om familjen och absolut! Kan underlätta för er att få ett ansikte på barnen när jag exempelvis skriver deras namn. Jag tar hand om en kille och en tjej, Alex och Julia. Alex är storebrorsan som är 9 år och är intresserade av dem flesta sporterna. Är väldigt duktig i skolan också och spelar 2 instrument, han går även på mandarin!
 
Sen har vi Julia som är 7 och även hon går på mandarin! Hon är en väldigt livlig och rolig tjej som äääälskar när man fotar henne! Hon är även ett stort fan av Taylor Swift. Sen har vi mina värdföräldrar Justin och Sally på den sista bilden! Ja, det var nog det!

Busy day

Tisdagarna är det värsta, flänger runt överallt på alla olika aktiviteter och mellan där ska snacks käkas och mat göras osv. Sen är det ju det här med att hitta också.... Kör vilse varenda gång jag sätter mig i bilen känns det som!
 
Annars idag har jag fixat med mitt social security number. Ungefär som ett personnummer fast här i USA (som jag fattat det som). Man skulle då fylla i sina föräldrars namn, förnamn, mellannamn och efternamn. För er som inte vet så är min mamma från Finland och jag tror inte ditt mellannamn blev rätt mamma... Haha! Nu ska jag hämta barnen i skolan och ska försöka att få ihop en presentation av familjen ikväll (morgon för er!). Puss och vad kul med kommentarerna, uppskattas ska ni veta!

Spya

Då var denna dagen förbi. Allt har gått bra idag förutom att Julias kompis spydde i bilen samtidigt som jag körde. Var så himla synd om henne och det var bara att köra hem till henne och sedan fick jag, Johanna (au pairen till tjejen) och Claudia börja städa. Har gjort mysigare grejer. Men som tur är mår tjejen bättre!
 
Annars startade dagen med zumba tillsammans med Claudia och Johanna. Ni som känner mig vet att jag inte har någon koordination alls. Känner mig alltid som den personen i mitten ni vet som gör allt fel. Är nog det också! Haha. Kul sätt att starta dagen på.
 
Sen tips på lek för er au pairer som jag snodde från min vän Emmas blogg, galenpanna. Alla får varsin lapp på pannan där det står någon person, man vet inte vad det står på sin egen utan ska då gissa sig till det genom att ställa frågor. Imorgon blir det biltvätten (hehe kul att lämna in den till dem när den STINKER spya), sen yoga! Puss

San Francisco part 2

Igår var jag och Claudia inne i San Francisco! Första gången för mig som jag var där, och jag är inte besviken! Vi försökte hinna med alla turistattraktioner så blev inte så mycket tid över till shopping, ska ta det i helgen istället. Vi besökte cheesecake factory och JÄVLAR var gott det var. Både maten och cheesecaken var gott. Efter det gick vi in på Victoria Secret vilket är inget att rekommendera, först cheesecake factory och sen VS, hehe. 
 
Vi åkte även cablecar vilket var väldigt fint och efter att vi sett Golden gate bridge drog vi oss hemåt! Mycket bra dag och jag är glad över att bo i denna staden! Puss

San Francisco part 1


Besöka New York [x]

Kom på att jag inte kryssat i något på Bucket listan trots att jag redan gjort en del saker där! Bland annat varit i New York! På bilden ser ni mina fina vänner Sofie, Frida och Amanda. Som tur bor dem här i San Francisco!
 
New York, vad kan man säga. Jag förstår denna hetsen kring staden nu när man varit där. Den är fantastisk! Vet inte hur många gånger jag sa: Detta är helt sjukt. Däremot var det väldigt stressigt när vi var där för hade väldigt kort tid på oss, så något jag vill göra är att besöka New York och ha tid på mig, för det behöver man! Nu ska jag käka frulle. Puss

Frågor & svar

Vart har du köpt halsbandet? snyggt!
Detta halsbandet hittar du på Nelly! Vet inte hur länge jag väntade innan dem kom in med nya för det i guld var slut. Så håll utkik om det är slut nu, för det kan komma in igen i så fall!
 
Grym blogg! Hur fungerar det med mat och så? Äter du med familjen eller får du laga själv?
Tack så jätte mycket! Jag äter i princip alltid med familjen. Men som igår så var jag ensam hemma med barnen och gjorde då eget till mig lite senare på kvällen för dem äter ganska tidigt. 
 
Det är även ofta jag som står för matlagningen när jag jobbar senare vilket jag tycker är ganska svårt nu i början. Bland annat för att Julia (tjejen jag tar hand om) är allergisk mot både jordnötter och ägg.
 
Så himla roligt med frågor, var inte rädda för att ställa om ni har några!
 

Sallad

Då var denna lördag över och jag har lagt barnen ensam ikväll. Gick bra vilket var skönt. Idag har jag annars lagat lite mac & cheese för första gången och sedan gjorde jag en egen kycklingsallad till mig själv. Ska ge er BÄSTA tipset på sallader. Alltså jag kan tänka mig leva på det, och då är jag vanligtvis sån som föredrar skräpmat.
 
Men här har ni nyckeln till det hela: getost! Alltså det är så gott att det går inte att förklara. Man måste äta det för att förstå. Sen stekte jag kyckling och kryddade det svinstarkt, i med lite pecannötter och då bladspenat till. Slängde i lite andra saker som fanns och vräkte i mig det. Ja, så händelserik har denna lördag varit! Imorgon ska bli roligare, en heldag på gatorna i San Francisco! Räkna med bilder. Puss

Makes me feel like I can't live without you

 

Out for a walk

Var precis ute på en kort promenad i det fina vädret. Måste varit upp mot 18-20 grader i solen idag. 
 
Förövrigt rullar allt på okej! Trodde aldrig jag skulle skriva detta men engelskan känns i alle fall liiiite bättre, inte mycket, men lite! Men säger fel i varannan mening. Som nu precis när jag skulle säga hejdå till pappan, sa "See you sen", haha. Dem svenska orden är svåra att undvika. Nu ska jag hoppa in i duschen, ska jobba ikväll. Puss

One week

Idag har jag varit här exakt en vecka! Men det känns som det gått längre tid i och med att jag sett så mycket nytt. Idag har jag och Claudia (deras gamla au pair) varit ute och gått en lång runda. Finns ett jätte fint reservat här i närheten där det är perfekt löparspår. Ska försöka ta mig dit så ofta som möjligt när barnen är i skolan.
 
Nu ska jag hämta Alex i skolan och sedan vidare till tandläkaren med honom. Hehe blir intressant om jag hittar. Igår körde jag HELT vilse och snurrade runt på gatorna tills jag stannade och frågade några. Gatorna ser ju exakt likadana ut! Puss och hoppas ni har en rolig fredag!

On the shopping list

På söndag ska jag åka in till San Francisco med den gamla au pairen till familjen (som som sagt är här på besök) och det som står på shoppinglistan då är mjukiskläder från Victoria Secret! Antingen någon pyjamas eller något mjukisset! Finns inga skönare.
 
Förövrigt har dagen gått bra. Hämtade Alex i skolan och sen åkte vi och spelade tennis. Han var riktigt duktig och lite kunde jag allt stå tillbaka. Lär nog bli fler matcher. Imorgon är det friday! Puss

Starbucks

Nu har jag kört för första gången på motorvägen här, och we survived!!! Som ni vet så är det aningen annorlunda här än i Sverige. Dem har ca 4-5 filer här istället för 2 som hemma vilket gör det lite svårare, men jag tror nog det ska gå bra. Sally (värdmamman) berättade att varje au pair dem haft har haft sin lilla "krock", eller repat bilen på något sätt. Konstigt nog känns det bättre när hon sagt det! Blev ett snabbt stopp på IKEA innan vi åkte hem igen.
 
Har även varit på Starbuck för första gången här i USA! För er som inte vet har jag dille på Lemonad och det kommer verkligen att bli min drog här. Förövrigt ska jag hämta Alex om någon timme på skolan och sedan ska vi förhoppningsvis spela tennis. Har sagt att jag är AWESOME på det (varför har jag sagt det?) av någon anledning så han tror väl jag är värsta stjärnan. Vilket jag kan meddela att jag inte är. PUSS

Walnut creek

I närheten av där jag bor finns det ett ställe som heter Walnut creek vilket är en liten stad med shopping. Och då menar jag liten! Men det finns rätt bra affärer där faktiskt. Så idag åkte jag och familjens gamla au pair (som är här på besök) dit! Testade att köra också för första gången och tror nog det ska gå bra.
 
Om en stund ska barnen hämtas upp på skolan och sen vidare till mandarin. Jag har ingen aning om någonting så jag bara hänger på och ser vad jag ska göra. Nästa vecka är veckan allt drar igång på riktigt för mig själv antar jag! Längtar så himla mycket tills jag lärt mig rutinerna och vart allt ligger, för tillfället är allt bara en röra i huvudet. 

Frustrerande

Okej, nu har jag lite mer tid att uppdatera om läget mer än att bara lägga upp bilder. Allt har gått okej hittills. Det jobbiga är språket nu i början. Det är så himla frustrerande att inte kunna förklara sig eller kunna vara spontan när man pratar, eller inte kunna skämta alls på samma sätt. Jag är vanligtvis väldigt pratglad och skämtsam men jag känner inte igen mig själv i mellan åt för jag vet inte hur jag ska förklara det på engelska så istället blir jag tyst. Vilket jag vet är fel, för ingen skrattar åt mig eller så men det är bara att man känner sig riktigt dålig!
 
Helt andra ord kommer ut ur munnen än vad som ska komma ut, och jag blir glad om jag lyckas säga en mening rätt, för inget går som jag vill. Så även fast allt kanske ser ut att vara väldigt bra på bilder, kan jag berätta att jag redan haft en del hemlängtan och det är verkligen jobbigt det här. Det är inte bara att man lever loppan i Kalifornien utan det är så himla jobbigt i mellan åt! Men förhoppningsvis kommer de roliga sakerna väga upp de dåliga. Nu ska jag sova, för imorgon är det work som gäller! Puss

The outside

And here we go, the outside! Vädret här har varit ungefär 15-20 grader vilket är så otroligt skönt. Jag har kunnat ha skinnjacka på mig varje dag utan att frysa! Sen ser ni dem trapporna som går ner till trädgården? Första morgonen när jag vaknade här vill jag se hur det såg ut så jag började gå ner för dem. Problemet var bara att det var frost vilket gjorde dem SÅ hala så jag gled ner men lyckades rädda mig på något sätt. Great första start! Haha. Kollade lite snabbt så ingen stod i fönstret men tror jag klarade mig.
 
Måste berätta en rolig sak som hände häromdagen. Vi var på en restaurang och medan barnen väntade på sin mat ville dem leka utanför. Så jag visa dem "under hökens vingar kom". Kommer ni ihåg den? En står längst fram och säger "under hökens vingar kom", barnen säger då "vilken färg?", och om dem har den färgen på sina kläder som jag säger får dem gå framåt. Så vände jag mig om och sa "brown", så sa ett av barnen "I got it on my underwear, does that count?", en pappa som var med och lekte sa då "Well, if I were you, I would change that underwear". Jag kunde inte sluta skratta! Nåja, får väl sätta punkt innan det blir en roman.

Golden gate bridge

Nu har jag sett Golden gate bridge! Ännu en sak att bocka för på bucket listan, ska styra upp den ikväll och se vad jag har gjort än så länge. Idag var det första morgonen som jag jobbade, däremot ska jag kolla denna vecka hur mamman gör och så tror jag det drar igång på riktigt nästa!
 
Så nu ska vi handla och sen ska vi hämta barnen! Puss

Inside of my house

Här har ni insidan av huset där jag bor! Huset är väldigt fint och jag tror jag kan ha en av dem skönaste sängarna EVER! Tänkte att jag visar er utidan någon annan gång. Trivs väldigt bra i det och känner redan att jag kan öppna kylen och ta vad jag vill. Även fast det kan kännas aningen märkligt ibland.
 
Mitt rum ser ni på dem två första bilderna och sen finns det några rum till men det är bland annat föräldrarnas sovrum, och barnens, vilket känns lite väl privat för att jag ska ta foton på. Men här har ni i alle fall mitt hem år 2013!

These streets will make you feel brand new

Part 1 from NY! Detta har tagit mig ungefär 2 timmar att ladda upp. Måste prata med värdpappan om WIFI:t, han sa att om det inte riktigt fungerade skulle han ordna det. Men nu har jag äntligen lite tid att förklara hur läget är och lägga upp bilder från New York. Förstår däremot inte varför vissa är lite suddiga, behöver nog lära mig den lite bättre!
 
Jag kom till värdfamiljen på fredag kväll. Dem hämtade mig på flygplatsen och jag möttes av 2 fina skyltar som dem gjort, ska ta bild och visa er! Sen tog vi bilen och köpte hem lite mat och jag fick en presentpåse med olika presenter! Bland annat ett starbuckskort, ska försöka använda det så snart som möjligt.
 
Denna helgen jag varit här har varit family weekend så farmorn och farfarn + barnens kusin har varit på besök. Otroligt snälla människor och jag försöker att prata på så mycket som möjligt. Däremot är det otroligt frustrerande när dem orden man vill säga inte kommer ut, utan istället kommer något man inte alls hade tänkt sig. 
 
Har så mycket att berätta men imorgon är min första jobbdag så jag vill verkligen vara på topp! Vi hörs imorgon istället. Puss och tack för alla fina ord jag får överallt av er. Ni är bäst!

Hiking

Igår var vi och hikeade (som jag bland annat har på min bucket list). Sen satt vi och kollade lite på solnedgången och efter det åkte vi till en mysig restaurang i närheten. Har som sagt lite att berätta men hittar ingen tid till att sitta ner länge och skriva. Så slänger bara upp lite bilder så länge!
 
Idag ska vi in och se San Francisco! Woho!

Going for a run

En liten update om att jag lever bara! Har inte riktigt tid just nu, ska precis ut och springa en runda lite. Kan vara roligt att få se området lite mer. Tror det är ett rätt bra sätt att samla sina tankar, samtidigt som jag får se lite mer hur jag bor!
 
Men huset är super fint och hittills går allt bra. Ska berätta lite mer detaljerat när jag inte känner att jag inte har tid. Kommer även bilder från New York som lovat. Tror jag ska ha lite tid ikväll (på morgonen för er). Puss

Statue of liberty

Okej jag är SVIN trött men mina roomies packar sina väskor så kan ändå inte gå och lägga mig, därför tänkte jag bara slänga upp denna bilden från idag. Vilken jävla stad. Jag är fortfarande mållös och trots att det har varit en väldigt intensiv dag i NY (slutade med att vi kutade 18 kvarter för att hinna med bussen), så har den varit fantastisk!
 
Vilket perfekt avslut på denna trainingschool och jag kan lova er att jag har massor med bilder att bjuda på (cliffhanger), men inte ikväll. För nu ska jag sova och imorgon väntas en lång dag, dagen jag träffar min värdfamilj för första gången. Wish me luck! Puss och tack för alla fina kommentarer!

Wednesday

Sådär ja, då var dag 3 avklarad! Idag hade vi lektioner ända till 21... Våran lärare ser ni på första bilden, Joan, matchande kläder båda dagarna och idag gick hon all in på blått. Super härlig och riktigt rolig! Hänger mestadels med dem tjejerna på den första bilden (kanske inte Joan så mycket...) och vi har verkligen kul ihop! Skrattar bort alla kalorier man stoppar i sig under måltiderna. Har verkligen gjort en helomvändning med kosten sen jag kom hit, istället för knäckebröd till frulle blir det bagels och sen är det dessert efter varje måltid. Well well!
 
Imorgon är det dags för.... *trumvirvel* NEW YORK! Förstår ni vad jag längtar? Tråkigt nog ska det vara kallt men sålänge det är sol så är jag nöjd.
 
Förövrigt måste jag bara säga att ni som funderar på att åka som au pair men inte gör det på grund av att ni känner er osäkra på engelska- det är inget ni behöver oroa er för. Vill inte tala illa om någon men kan garantera er att det kommer vara personer som är betydligt sämre än er. Så det behöver ni inte oroa er för! Nu ska jag sova, lång dag imorgon! Förhoppningsvis dyker det upp lite NY bilder imorgon! Woop! 

Btw...

Så här ser i princip ALLT ut. Allt är enormt här. Vi gick till affären som ligger ungefär 10 minuter härifrån och hittade då denna cheese balls förpackningen. Lär ju gå utför denna resa...

Pizzaparty

Lite pics från pizzapartyt igår och lektionen idag. Tveksamt däremot om man kan kalla det party. Förövrigt har nu lektionerna dragit igång och vi har blivit indelade i grupper beroende på vart man kommer att bo någonstans.
 
Fick lite roommates igår förresten, kommer inte ihåg deras namn men en var ifrån Tyskland och den andra från Colombia. Snackade med dem lite innan jag gick och la mig och samtalet flöt på helt okej. Försökte även mig på min spanska med hon från Colombia.... Hehe. Inga kommentarer!
 
Sen kör vi väl ett av mina dagliga tips för er som ska hit: FLIPFLOPS! Är överlycklig att jag tog med mig det för golven är inte så fräscha och det är rätt smidigt att hoppa in i när man går från rummet till duschen. Nu ska jag läsa ikapp alla bloggar och facebook (finns inte så mycket att göra här på kvällarna förutom datorn). PUSS

Today

Idag har vi som sagt haft en dag då man kan göra vad man vill. Vi gick runt lite här i området och kollade. Hittade en affär sedan där jag äntligen fick köpt godis. Tjejerna här är verkligen härliga vilket har gjort att dagen ändå rullat på rätt fort.
 
Förövrigt kan jag tipsa er au pairer (Issa, haha) som ska åka, att kolla era fickor innan ni åker! Jag fick med mig farmors bilnycklar.... Får skicka dem när jag kommer till värdfamiljen. Nu ska jag skypea med Lollen den nattugglan! 

Breakfast

Nu har vi precis ätit upp den otroligt närorika frukosten.... Hehe. Har fått kompensera upp med lite godis för att bli mätt. Idag kommer dem flesta au pairerna så därför har vi inga lektioner på hela dagen utan får istället göra lite vad vi vill. Har spelat spel och nu sitter alla med sina datorer.
 
Annars rullar väl allt på bra, ganska seg dag idag men vi tänker gå en runda efter lunch för att se området lite. Verkar ligga ganska långt ute på landet. Kan även berätta för er som ska åka som au pairer (Issa, haha) att man behöver inte packa alla kläder som man ska ha till trainingschool i sitt handbagage utan man får ha sin stora resväska på rummet också! 
 
Kul förresten att ni kommetarerar, blir så mycket roligare då! 

New York!

Hej! Nu är jag äntligen framme, och vad gör jag uppe egentligen? Har snart varit uppe i ett dygn men vad gör man inte för ett blogginlägg! Tänkte att jag var ju tvungen att ge er en liten update innan jag går och lägger mig. 
 
Allting har verkligen gått så himla bra och smidigt. Har som längst stått i kö i 15 minuter kanske och båda flygen (först Göteborg-London, sen London- New York) har gått riktigt fort. Träffade en tjej som heter Sarah i Göteborg som också skulle hit vilket var väldigt skönt. Väl framme i NY hittade vi ännu fler tjejer och tillsammans gick vi till bussen som skulle ta oss till skolan.
 
Vid detta lagret var jag SVINhungring (varför är jag alltid det?) och har nog aldrig blivit så glad som jag blev när Brittany (ledare/lärare) berättade att det fanns mat där uppe och vi fick äta hur mycket vi ville. Tänk er nu att jag är extremt hungrig, går mot matrummet där jag tror en buffé ska stå framdukad, men öppnar ett kylskåp med.... yoggi i! haha. 
 
Nu ligger jag ensam på rummet (dem andra kommer imorgon) och är överlycklig över att vi har WIFI. Först hade jag bäddat sängen längst mot fönstret, ni ser på bilderna. Sen la jag mig där men märkte att internetet där knappt fungerade, så har precis bäddat om och här funkar det bättre. Överlycklig att jag är först! Men nu ska jag lägga mig, svettas ihjäl däremot. Måste vara något fel på ventilationen.. Inget mig emot, ni som känner mig vet ju att jag brukar sova i en bastu.. PUSS!

Här sitter jag. Mitt på golvet i mitt flickrum med hundratals saker runt omkring mig. Olika väskor i olika storlekar, laddare till alla mina elektroniska saker, kvitton, böcker, godis och kläder. Idag är det dagen innan min livs resa. Idag är dagen innan jag flyttar 871 mil härifrån. Lämnar mina vänner, min familj, min säng, min trygghet och mitt liv för att följa min dröm. Det känns overkligt och jag har inte kunnat smälta det än, trots att jag vetat om det i drygt 3 månader. 

Så många tankar som för tillfället flyger runt i mitt huvud och så många olika känslor i min kropp. Förväntan blandas av förtvivlan, samtidigt som lycka blandas med sorg över att lämna allt och alla. Så mycket jag kommer sakna och längta efter, det kommer inte vara oundvikligt. Idag kom några vänner hem till mig och lämnade presenter. Presenter, förstår ni? Förstår ni hur fint det är att dem har tänkt på mig och gått och handlat en bok så jag ska ha något att göra på flygresan, godis för dem vet att jag inte klarar mig utan det, brev som jag ska läsa på flygresan och när jag kommit fram, fotografier och en nallebjörn för att mitt rum ska bli hemtrevligt och även suttit och gjort 52 olika kuvert, ett för varje vecka jag är borta. 
 
Jag är omringad av människor som bara vill mig väl och det gör mig så förbannat lycklig. Att dem peppar och stöttar mig i betyder så himla mycket för det gör att vad som än händer i USA kommer jag alltid veta att dem finns där. Precis som jag finns för er ska ni veta, även fast jag är lite längre bort än vad jag brukar ♡
 
Vi ses i USA, nu kör vi!

Växlat pengar

 
Heey babes. Ännu en sak att bocka för på listan. Har nu växlat pengar inför au pair skolan. Man behöver ha med sig växlade pengar dit då man måste betala kontant till sightseeingen vi kommer att göra, även för snacks och dylikt. Växlade så jag har 300 dollar. Det stod att det räckte med 150 men vill vara på den säkra sidan.
 
Förstår ni hur nära det är nu? I don't! 2 dagar kvar i Sverige sedan flyttar jag. Förövrigt så de kommentarer jag inte svarar på i inlägg svarar jag på i kommentarsfältet istället! Puss

Nyfiken

Idag var jag och sa hejdå till ännu en vän. Gör alltid lite ont men stället för att säga att vi ses om ett år sa vi att vi ses i USA om ett halvår. Issa ska nämligen också bli au pair, men i sommar. Hon ska till Boston (tror jag berättade det i något inlägg här nere) men vi lär ju fixa något så vi träffas där. Hur roligt hade inte det varit? I alle fall! Hon gav mig 2 brev, ett ska jag läsa på planet till värdfamiljen och det andra någon gång i USA. 
 
Kvällens planer är att sätta mig in i min systemkamera. Fick lite dåligt samvete för köpte en ny men har hittills inte gjort mer än att ta kort på auto. Vill ju lära mig den ordentligt nu innan jag åker, så nu ska jag plöja igenom bruksanvisningen. Hur tråkigt det än är!

Hårtips

Här har ni räddningen för mitt hår. Alltså denna serie är magisk. Fick detta settet i julklapp och det är första gången jag använder schampoot och balsamet, oljan har jag använt i något år. Men dem var minst lika bra. 
 
Jag har funderat lite hur jag ska göra med schampoo och balsam nu när jag åker. Om jag ska ta med det eller köpa helt nytt när jag kommer fram på grund av vikten. Men pratade med en kompis till mig som är au pair och hon skrev att jag helt klart skulle ta med. I alle fall små förpackningar!

Vädret i San Francisco

Denna sida kan vara den jag är inne mest på för tillfället. Vet inte hur ofta jag uppdaterar den, haha. Jag kommer ju fredagen den 18:de och då har det blivit upp mot 15 grader. Jag är nöjd bara jag slipper minusgrader så detta känns ju grymt skönt.
 
Tänk er att få gå i vårjacka? Okej, nu ska vi inte ta ut något i förskott..

Reseadapter

Håller på att inhandla lite småsaker för tillfället för resan. Tips för er som ska åka: reseadapter! Dem har ju inte samma uttag i USA som här så för att kunna använda sina elektroniska saker gäller det att ha en sådan här! Hittade min på Clas Ohlson för 79 spänn!
 
Nästa sak som ska inhandlas är vakumpåsar! 

Frågor & svar

Trillade in lite frågor så tänkte att det är likabra att svara på dem som ett inlägg!
 
Om man ska bli au pair så måste man ju ha barnerfarenhet, hur gjorde du? Jobbade på dagis eller gjorde du något annat? :)
Jag har turen att ha en yngre lillebror och genom det har jag kunnat få ihop en del timmar. Sen har jag även haft fotbollsskola för barn i yngre åldrar, samt praoat på ett dagis under några veckor. Så genom detta har jag fått ihop alla timmar som krävs.
 
På din organisation du åker med, Cultural Care, får man välja vilken stad man vill bo i? För efter min student så vill jag också bli au pair, fast vill väldigt gärna bo i L.A, iaf någonstans i Kalifornien (:
Nej man får tyvärr inte det utan det går till så att man får reda på när man matchats med en familj och detta kan då vara i hela USA. I början av min ansökningsprocess var jag också väldigt inställd på Kalifornien men så småningom märkte jag att det inte kommer spela någon roll vad jag hamnar så länge min värdfamilj är bra. Det är verkligen A och O. Sen kan man resa runt och upptäcka alla ställena man vill se på sin semester eller resemånad!
 
Din blogg är verkligen jättefin och jag kan inte förklara hur avis jag är på att du ska bo i San Francisco, där är det galet underbart!! jag undrar bara.. vart redigerar du dina bilder?? :)
Tack, vad glad jag blir! Har aldrig varit där själv men har fått uppfattningen om att det är en väldigt fin stad. Jag fixar alla mina bilder i Picasa. Trycker sedan mig vidare till "redigera i kreativa verktyg". 
 
Jätteroligt med frågor, bara att fråga på så svarar jag så fort jag får chansen! Puss

Packningslista

Här har ni min packningslista inför mitt kommande år i USA. Jag är inte riktigt klar och det kommer säkert fyllas på med massor med punkter men just nu ser den ut såhär i alle fall. Mycket att tänka på och även mycket saker man vill ha med som antagligen inte kommer gå. Därav alla frågetecken, haha.
 
Har däremot skrivit en annan lista också där det står lite mer detaljerat vilka kläder jag kommer ha med mig. Men det är inte så kul att läsa: t-shirt ZARA, t-shirt H&M, t-shirt Gina, osv, haha. Imorgon är det en vecka kvar och jag tror aldrig jag varit så sugen på detta som nu! 

Internationellt körkort

Yeeej, häromdagen damp det internationella körkortet ner i brevlådan. Nu är alltså varenda papper färdiginskickat och jag har fått allt jag behöver på pappersfronten. Känns gött att bara kunna tänka på avresa nu och slippa oroa sig för att inte hinna få alla papper osv!
 
Förövrigt gör jag yttligare ett försök med att packa. Inte lätt det här inte..

VILLAGE

Igår var det sista arbetsdagen för mig. HUR snälla kollegor har man inte som har varit och fixat detta? Bodybutter + shower cream och 500:- presentkort på VILLAGE. Blev så rörd när jag fick det. 
 
Packningen har jag för övrigt börjat med och tänkte att jag kunde dela med mig av min packningslista någon dag framöver, ni anar inte vad svårt det är. Jag vill ha med mig allt jag äger...

CALIFORNIA DREAMING


Paket till värdfamiljen

Har funderat rätt mycket på det här med presenter till värdfamiljen men idag fick jag köpt det mesta! Ska köpa med mig godis också! Hittade massor med saker idag och ville köpa allt men det lär ju inte gå ner i väskan... Vet inte hur jag riktigt ska få ner allt detta heller med mina kläder.
 
Till barnen köpte jag varsin fotbollspysselbok och pennor till det, Pippi Långstrumpsbok på engelska, ett kit där man kan göra sina egna studsbollar, ett annat kit där man gör sina egna smycken och sen badskum. Till föräldrarna ska jag ge en bok med svenska recept men som står på engelska och kökshandukar! Lite svårt när man inte riktigt vet var dem har för inredningsstil men dessa funkar nog till det mesta.

Nyår/hejdå middag

 

RSS 2.0