One Republic

Sådär då var barnen i sängs. Kollade på film ikväll och den var verkligen urdålig. Sämst filmen jag någonsin sett. Men dem gillade den så det var ju bra :) Imorgon är det söndag och jag är ledig som alltid på söndagar, därför ska vi in till San Fran för att se...... ONE REPUBLIC!!! Därav alla One Republic citat ovan. Sjukt peppad. Även Goo goo dolls, Walk off the earth, Plain White T's (gör den Hey there Delilah) ska uppträda.
 
Annars såg jag precis att swefilmer hade fått upp Idol avsnittet som var i fredags. Är ju alltid några dagar efter men har lyckats att undvika att se vem som åkte ut. Mina favoriter är Kevin, Gabriel, Jens och George. Tror aldrig jag har varit såhär insatt i idol som detta året, förutom det året Darin var med, herrejisses, det var tider det. PuzZ

Lördag

Så var det helg då! Inledde den igår med froyo tillsammans med Ellen. Satt och snackade hela kvällen innan jag släppte av henne och åkte hem och sov. Bra fredag!
 
Förresten en kul grej. Varje morgon när klockan ringer så för att vakna till kollar jag igenom alla sociala medier. Däremot är jag så DÖDStrött så jag kommer knappt ihåg vad jag kollat på. Kollade precis igenom vilka bilder jag "gillar" på instagram, vet inte hur många det var som jag råkat trycka på. Olika random foton som jag inte har en aning om att jag ens sett men som jag säkert somnat och råkat trycka. Nu ska jag käka lunch! Puss

Pizzabagare

Här har ni min hjälpreda i köket! Alltså denna unge släpper dagligen kommentarer som får mig att ligga dubbelvikt på golvet, typ. Ska börja skriva upp för glömmer ju.. Hon säger hela tiden "my little sweerheart" eller "lovebug" eller liknanade, haha! Go.
 
Ligger just nu och lyssnar på Michaela och Dashas podcast, älskar den. Efter det blir det sömn och imorgon är det fredag, woooho. Puss

Hejdålunch

Kom precis hem från en hejdålunch med April och Ellen. April åker hem imorgon vilket är riktigt tråkigt. 

Troligtvis det sämsta med att vara au pair, alla dessa hejdå... Nu ska jag hämta barnen i skolan! Puss

Slutspurten

Första gången jag var inne i San Francisco!
 
Kom ihåg precis veckorna innan jag åkte hit. Hur jag njöt av varenda sekund! Bara att vara hemma och äta middag med familjen blev plötsligt något av det bästa jag visste. Man uppskattar allt så mycket mer när man vet om att det snart är slut. Med detta sagt har jag nu valt mitt hemresedatum! Hur sjukt är inte det? Snart har jag varit här hela mitt au pair år (okej, några månader kvar har jag). 
 
Herregud vilken berg- och dalbana detta år har varit men skulle aldrig i hela mitt liv vilja ha detta ogjort. Så mycket jag gjort, sett, upplevt och lärt mig hade jag aldrig gjort om jag inte vågat åka hit. Är redan så otroligt stolt över mig själv och när jag landar i Göteborg i januari kommer jag att vara överlycklig att jag klarade det. 
 
Men än är det inte slut och innan jag åker hem kommer pappa, Adam och Filip på besök, det är Halloween, thanksgiving och jag åker även en vecka till Boston för att se hur Issen har det! Ska bli så roligt. Puss

Exakt här....

Sprack mina byxor. SÅ tråkigt för är mina favvis här :( What 2 do! Måndag idag och den har rullat förbi bra. Gjorde spagetti och köttbullar idag vilket jag aldrig någonsin varit mer sugen på. Blev över till lunch imorgon också, yeez.
 
Nehe ni, nu ska jag kolla lite AWKWARD och sen sova. Pusss
 

Sunday

Är så trött så att ögonen går i kors just nu men tänkte att jag kunde slänga upp lite bilder innan jag somnar. Åkte in tidigt till San Francisco idag för att gå på au pair möte. Alla au pairer i Culture Care som är i San Francisco området hade scavenge hunt. För er som inte vet vad det är kan ni läsa här. Kom dit och hittade som tur Maja så hängde på dem.
 
Efter det så gick vi och käkade lunch på ett mysigt ställe som jag spanat in tidigare men aldrig gått dit. Sedan drog jag och Maja oss mot konserten vi skulle gå på! SÅ kul. Först började Zara Larsson (den svenska tjejen som sjunger bla denna låt), sedan bland annat Fifth Harmony och tillslut Cher Lloyd! Vilken söndag :) Puss

Bra lördag

Vilken bra dag det blev! Ellen hämtade upp mig och vi åkte till ett shoppingmall i Concord. Tog en lunch och käkade lite froyo och sen vidare in till Walnut Creek för att kolla i lite affärer där. Hittade kjolen ovan som ser ut att vara extremt genomskinlig på sista bilden, haha.

 

Blev sedan käk på Cheesecake Factory och bio! Väldigt bra lördag, behövde det :) PUSS


Baseball

Har glömt lägga upp bilder från matchen när Issa var här! Vi lyckades få platser som var helt sjuka. Nästan längst fram! Ibland har man flyt. Även fast matcherna pågår i nästan 3 h tycker jag att tiden går väldigt fort där, det är musik, kiss cam osv vilket gör att det händer en del samtidigt. PuzZzzz
 
Alla bilder har jag snott från Isabelle

Bagels

Vaknade imorse och såg att det regnade ute?! ÄNTLIGEN säger jag bara. Trodde aldrig att jag skulle skriva det men gud vad härligt det är med lite höstkänsla. Min värdpappa hade varit och köpt bagels så startade morgonen med det medan jag kollade idol. Har blivit ett riktigt Idolfreak!

 

Planerna för dagen är att träffa Ellen! Kommer bli en bra lördag :) Puss


Hej monstermigrän


Glada miner

Idag vaknade båda barnen upp extremt förkylda. Julia var piggare när jag hämtade dem från skolan men Alex däremot mådde riktigt dåligt. Stackarn. Båda somnade i alle fall väldigt tidigt så får hoppas att han mår bättre imorgon :)

Förövrigt saknar jag ISSEN!!! Dags att komma tillbaka?!

MONDAY

Då var det måndag igen. Har spenderat dagen med att prata en snabbis med Lise som jag saknar ihjäl mig efter. Sen skypeade jag med Adam. Han visade huset där hemma och det såg ut som vanligt, han visade även min garderob och hade glömt bort i princip varenda plagg där inne. Kommer bli kul att komma hem och få använda dem kläderna igen :)

Ska hämta barnen om en timme men innan dess blir det en powernap :) Puss

Frågor & svar

Hej! :) Jag är lite sugen på att åka till USA som au pair, men vet inte riktigt hur/när/var. Vilken organisation åkte du med och hur gick allting till innan du åkte? Vet du om man kan åka till USA som au pair i bara 6 månader eller finns det bara resor för 1 år? :) Jag vill verkligen åka, men har lite svårt för att ta tag i det då jag inte riktigt vet hur jag ska göra hehe. Ha det bra! :)

Svar: Hej! Vad roligt att du funderar på att åka! När jag slutade gymnasiet var allt jag ville att åka till USA. Visste att jag bara måste bo där någongång och kände att au pair är ett rätt "lätt" sätt att ta sig dit. Med visum osv. Samtidigt har jag alltid tyckt om barn så kände att det nog skulle passa mig bra. Hade hört om Culture Care så jag gick in på deras hemsida och genom där gjorde jag min ansökan osv. Om jag hade gjort om det hade jag nog kollat runt lite mer och kanske signat upp mig på både Culture Care och STS då chansen blir större att få bra värdfamilj :) Sen när ansökan var inskickad så var det mesta igång och matchningen med olika familjer startade! Skypeade med lite olika familjer men ingen kändes riktigt 100 innan jag snackade med familjen jag bor hos nu :) Här har jag skrivit lite mer om ansökningsprocessen.

Jag kom ihåg att innan jag började med min ansökan googlade jag hur länge som helst på organisationer där man kunde åka iväg i 6 månader men hittade inget. Jag tror att det gäller att inte tänka för mycket när man gör en sån här sak. Självklart ska det kännas rätt och så men jag tror aldrig jag hade kommit iväg om jag fokuserat på hur lång tid jag egentligen skulle vara borta. Förstod istället det när jag var här, haha. Men tiden rullar på liksom och snart är mitt år slut här. Oj, nu blev det en roman här men kan snacka om au pair livet hur länge som helst, haha! Hoppas du fick svar på dina frågor och bara fråga om du har fler :) Kram!

Godnatt

Vet inte vad som har hänt med mig senaste veckorna. Vid 10 är jag helt slut och somnar direkt. Issa som vanligtvis brukar gå och lägga sig i tid och jag som alltid sitter uppe långt på natten hade helt ändrat. Samma på dagarna, vid 1 har jag varit tvungen att ta en timmes powernap. "Ledsen Issa men jag måste verkligen sova nu", så har jag somnat direkt, haha. 
 
Därför kastar jag in handduken för den här veckan. Imorgon är det ny vecka och jag räknar ner dagarna till pappa och bröderna kommer. Puss

En sån dag

Jag och Issa har bland annat gjort en otroligt seriös hike.
 
Och där kom den dippen! Åkte med Issen till flygplatsen och vinkade av henne och åkte sedan hem och nu lyssnar jag på Melissa Horn. Alltid likadant när jag sagt hejdå till någon. Deppar ner mig totalt. Men sånt är livet vettni. Nu tänkte jag i alle fall sätta mig och välja datum när jag åker hem. Fick mejl av Culture Care att det var dags nu, hur sjukt? Snart är jag på hemmaplan!!
 
Har i alle fall haft fantastiska 10 dagar med Issa och har miljontals bilder att visa er. Puss

Bra dagar

 
Har inte så mycket tid att sitta här vid datorn nu när Issen är här så slänger istället upp lite bilder. Här är från när vi åkte till Six Flags i söndags (ett nöjesfält). Förutom att Issen spydde var det väldigt kul, haha. Hon mådde däremot bättre efter ett tag :) Nu ska vi åka och käka lunch någonstans! PUSS

Årets bild

Kan på riktigt inte sluta skratta!

SHE IS HERE

Igår kom hon hit och vi inledde med fredagsmys. Idol, tacos och godis. Som jag saknat både det och Issen. Idag har vi hängt i San Fran sen sett en amerikansk fotbollsmatch. Nu har vi hängt här hemma lite men ska bege oss mot favorithaket i Lafayette, Chaos! Puss

Brunett

Satt och rensade bland alla mina bilder (SÅ gött att ha det klart) och såg vilken skillnad det blivit på min frissa. Nu är jag i princip blond igen. Känns onödigt att göra håret mörkare igen eftersom solen bleker det direkt, men när jag kommer hem, då jävlar ska jag bli brunett.
 
Xoxo your beauty queen A. 

Michael Kors

Julias skolväska idag... Haha. Dem hade packat allt igår så imorse när hon skulle till skolan hade hon ingen väska att lägga sina grejer så fick låna värdmammans. Hon hade även satt på sig sitt guldlinne och volangkjol. Gjorde två inbakade flätor i hennes hår också. SÖT!

 

Nu är dem i alle fall i Minnesota där dem är tills på söndag. Släppte av dem på barten sen åkte jag direkt till en sushirestaurang här i Lafayette och tog en lunch med April och Ellen. Efter detta blev det en tripp till Safeway för att handla lite smågrejer inför Issens ankomst innan jag styrde hemåt och satte på mig pyjamasen. Grym dag och det enda som fattas just nu är Isabelle! Imorgon får jag äntligen träffa henne :) Puss


Varmt

Hej! Sista helgdagen idag då för denna vecka, SÅ gött. Kan inte förklara hur skönt det är. Hade fotboll idag och efteråt var jag DÖD. Jag ska verkigen inte klaga för det är sjukt kul men jag dör varenda gång i värmen. Att springa i över 30 (idag måste det helt seriöst varit 35 där jag spelar) grader och inte spelat på över ett år är inte lätt alltså. Inte lättare att vi spelar i princip hela träningen också. Men tycker verkligen det är grymt kul så ser fram emot att temperaturen ska sjunka lite.
 
Annars då..... Bara imorgon sen kommer Issen. Känns overkligt! Efter jag droppat av familjen på barten imorgon åker jag för sushilunch med Ellen och April. Har inte ätit det sen NY så är på tiden. Puss

Vill ha heeeelg

Yes nu var denna jobbdagen över. Sista heldagen för veckan är imorgon. La ungarna ikväll och dem är så söta ibland alltså. Båda har megatandställningar när dem går och lägger sig så man hör knappt vad dem säger, haha. Riktigt goa.
 
Imorgon har jag fotboll på dagen så dagen kommer nog gå rätt fort hoppas jag :) Nu ska jag läsa ikapp lite bloggar. Puss

Onödigt men ack så intressant!

Lyssnade alltid på det på P3. Finns inget bättre än onödig fakta så tänkte bjuda på lite fakta om mig själv, hähä!
 
- Skäms något OTROLIGT över att jag valde att sjunga låten "I can be your hero baby, I can kiss away the pain" för min lärare i 8:an när man skulle sjunga en låt för honom samtidigt som han spelade. Kan inte tänka på det utan att uttrycka något ångestord.
 
- Precis innan jag somnar, verkligen precis innan, vänder jag mig alltid om och vaknar då. Varenda natt.
 
- Kan fortsätta på det här spåret med sömn då... Spelar ingen roll om det var 1 minut eller 1 h sedan jag satte alarmet på min mobil, måste alltid dubbelkolla precis innan jag somnar, någon jobbig tvångstanke.
 
- Har en tatuering i svanken (haha luring mamma)
 
- Har alltid min klocka på höger arm (försöker vänja av mig)
 
- Kan få en megarynka mellan ögonbrynen, kolla detta:
Somnar nu vilken sekund som helst så får sluta här. Puss

Ledig måndag

Jobbade ju både fredag- och lördagkväll denna helg. Men sen har jag varit ledig både söndag och måndag så har ändå känts okej. Idag har det varit någon röd dag här och alla har varit lediga. Åkte in med Ellen till Walnut Creek och strosade lite, käkade lunch och åkte sen till Target. Väldigt bra dag!


Så imorgon början veckan igen vilket känns okej. Familjen åker iväg på torsdag vilket gör att jag bara jobbar tisdag, onsdag och halvdag på torsdag. Sen kommer Issen på fredag!!! Har planerat in fredagsmys i svensk anda. Tacos, godis och Idol. Can't wait. Puss


Alltså denna låt?

Ni MÅSTE lyssna. Vet att man i princip aldrig gör det när någon länkar, men ni kommer att gå miste om något om ni inte gör det: Walk the Moon – Anna Sun

Väskan


Bio

Började dagen med en sväng in till San Francisco, träffade Sofie, min danska kompis för en lunch och lite shopping. Fick med mig en kuvertväska hem som jag suktat efter sen jag såg den. Kände att jag var värd den! Den senaste tiden har jag nämligen varit lite nere med hemlängtan osv. Känns som om jag har varit här så himla länge men samtidigt har lång tid kvar.

 

Åkte sedan hemåt och började jobba vid 4. Jag och barnen åkte då på bio och nu har jag precis lagt dem. Imorgon är en helt ledig dag vilket ska bli skönt. Sen börjar det närma sig till Issas resa hit, den kommer troligtvis att muntra upp mig :) Puss


RSS 2.0