Stugan

Okej det här kan ju ta priset för årets sämsta bilder men tog bara 2 lite snabbt för att ni ska få se lite hur det ser ut här. Är extremt högt i tak vilket är väldigt svårt att få med på bild. Vet inte om jag berättade det men vi är här med en till familj också vilket är väldigt roligt. Däremot har jag trott det var påskafton idag hela tiden och inte förstått varför dem väntat så länge med att ge barnen äggen. Förstod inte förrän nu när dem skulle gå och lägga sig och sa "can't wait 'til tomorrow", att det är imorgon, haha.
 
Just nu sitter föräldrarna nere och spelar kort men jag orkade verkligen inte. Är helt slut och tänkte gå och lägga mig nu även fast klockan bara är halv tio här. Hoppas alla hade en bra påsk, min är ju tydligen imorgon, haha. Puss

Släkten är värst...

 
...Eller roligast, haha. Till vänster har ni min mormor, min morbrors fru och sen mamma. Har suttit och flabbat åt detta samtidigt som jag gråtit. Som jag saknar er där hemma alltså. Det blir så himla mer påtagligt när det är någon högtid då man har så många minnen vad man brukar göra eller hur man brukar fira. Jag har det jättebra här i Tahoe, det är inte det. Bara att man får en liten extra längtan efter er där hemma. Puss

Tahoe

Här har vi hängt idag. Soligt och fint har det varit så hoppas att det håller i sig. Det ska regna senare idag men är tveksam för just nu är det jättefint. Just nu så slappar vi bara i stugan. Ni ska se den alltså, enorm och jättehögt i tak med stor braskamin eller vad det nu heter. Väldigt mysig i alle fall!

 

Nej nu blev jag lite hungrig så ska ner och ta något att äta. Vi hörs mer sen! Puss


Ready


Påskpaket

Kolla här vad jag fick på posten idag! Världens bästa påskpaket. Tack, tack, tack mamma tusen gånger om! Gjorde mig så himla glad alltså. Perfekt att ha i stugan i Tahoe, får se om jag delar med mig men är verkligen tveksam, hehe.
 
Hände en rätt rolig grej innan förresten. Kom ner där nere och så satt min värdpappa i soffan och hade på sin en fin skjorta. Tänkte vara lite trevlig och säga det så sa "nice skirt" av någon anledning. Jag VET ju att det heter shirt, lite har jag ju lärt mig på dessa 2 månader, haha. För er som inte vet så är ju skirt kjol. Han kunde inte låta bli att flabba lite! Annars idag kom jag precis hem ifrån Lise där jag hängt med henne, Martine och Felicia. Härligt gäng! Nu blir sömn innan en fullspäckad dag imorgon. Jag hoppas verkligen jag kommer att internet i Tahoe men är osäker... Vi hörs när vi hörs. Puss

SNART HELG



 
Idag är det torsdag vilket betyder att helgen närmar sig. Ska bli kul med en sväng till Tahoe! Annars då... Ska iväg till Lise strax och ikväll blir det middag hemma hos Johanna. Hennes värdmamma bjöd över mig och barnen då jag jobbar kväll vilket är perfekt då barnen leker och jag och Johanna kan sitta och snacka.
 
Nej, nu ska jag dra mig mot Lise. Vi hörs mer ikväll bloggisar. Puss

Sushi night

Börjar ni känna igen den här bilden nu? Hehe har tagit samma varenda gång men det är ju så fruktansvärt gott så vore synd att välja något annat och så var det inte alls lika gott, den missen alltså. Åkte som sagt hem till Lise efter jag slutat och sen drog vi och käkade sushi innan vi hamnade hemma hos henne. Så himla go tjej det där alltså.

 

College var förresten riktigt fint, hade SÅ velat spela fotboll där. Men det kostar något sjukt har jag förstått det som. Ska kolla upp det lite mer, men annars ska det nog gå och lösa på något sätt. Nu är det dags för sömn, puss!


Första videoinlägget

 
Mitt första videoinlägg! Godkänt för att vara första gången, men antar att man lär sig efter hand, haha. Hoppas allt är bra med er så hörs vi mer ikväll! Puss

Snart

Snart kommer den här filuren hit för att stanna under en längre tid, FANTASTISKT! Lollen kommer någon gång i början av juni. Längtar ihjäl mig och jag vet inte hur många gånger under dagen jag tänker att "det här ska vi göra", eller "tänk när hon kommer, då kan vi göra det tillsammans". Ja, kommer bli en grym sommar det här alltså!


Baseball

Idag visade min värdmamma mig statistiken på deras internetanvändning via mobilerna och ipadsen och hur den förändrats sen jag kom. Skämdes ihjäl, haha. Kurvan hade ökat rejält kan man ju säg. Så kom på att det kanske inte varit så bra idé att skypea på 3G:t.. När jag jobbar och är med barnen så är jag ju inte inne men när jag är ledig så gör jag ju det. 

 

På bilderna ser ni hur jag brukar spendera tiden när Alex har baseball match/träning. Varvar att läsa en bok, kolla matchen och leka med Julia. Julia brukar däremot alltid hitta någon kompis att hänga med. Imorgon är det onsdag och dagens planer är att kanske kolla in ett college här i närheten med min danska kompis Sofie och på kvällen träffa Lise. Bra dag! Puss


Filmtips

SÅ skönt att måndagen är över. Känns så mycket skönare när veckan är igång liksom. I helgen ska vi åka till Tahoe för skidåkning vilket jag verkligen ser fram emot. Har däremot inga skidkläder men det löser väl sig på ett eller annat sätt.
 
Förövrigt så har jag börjat kolla massor med filmer. Brukar inte kolla så mycket på det utan ser mest serier men nu kollar jag hela tiden. Det svåra är däremot att hitta några bra för jag är VÄRDELÖS på att välja film, så jag behöver er hjälp. Har ni några bra tips så dela med er är ni snälla. Gillar drama komedier eller romantiska filmer! Puss

Grym dag

Vilken bra dag det blev! Johanna hämtade upp mig så åkte vi till Golden Gate park. Satt där i några timmar och snackade och solade innan det blev kallt. Det märkliga i San Francisco är att inne i staden är det inte särskilt varm faktiskt, men så fort man kommer en bit utanför så är det varmare. Blir alltid lurad för när jag är hemma så håller jag på att svettas ihjäl, sen kommer jag in till staden och fryser. Svårt det där!
 
Sen körde vi i alle fall genom staden på väg hem och det går inte att förklara dem backarna som finns där. Helt galet vad det lutar! Tog en sväng inom North beach men hittade ingen parkering så bestämde oss för att åka till Walnut Creek för sushi istället. Vrålhungriga var vi så beställde gånger innan vi betalade och åkte hemåt. Härlig dag med en härlig vän! Nu äter jag bilar och ska se på film :) Puss

Söndag

Can't wait 
Startade morgonen med ett försök till sovmorgon, öronproppar och kudde över huvudet innan jag gav upp kampen. Barnen vaknar väldigt tidigt här så det var bara att vakna till. Låg och drog mig däremot någon timme och nu har jag skypeat med pappa och mina bröder och efter det fixat en omelett.
 
Dagens planer blir att hänga med Johanna inne i San Francisco på en park. Känns precis som det är vad jag behöver, bara slappa i någon park och inte göra så mycket. Så ska ta och byta om. Vi hörs ikväll! Puss

Lördagskväll

Har lagt barnen för en liten stund sedan. Jobbade kväll ikväll. Denna kvällen blev rätt jobbig faktiskt och jag säger det som jag sagt 500 gånger innan, det är verkligen inte lätt det här. En kamp varenda dag om allt möjligt men på något sätt går det ändå ihop och nu ligger jag här och är helt slut. Johanna jobbade också kväll så åkte dit med barnen och var där ett tag och käkade pizza. Kul när man kan göra så :)
 
Imorgon är jag ledig men har inga planer. Vet inte vad jag känner för! Får se imorgon. Nu ska jag sätta på en film, fick netflix accountet som dem använder där hemma av Adam när jag skypeade med han häromdagen, gött. Puss

Berkeley

Vaknade upp jämte Johanna efter en utekväll i Walnut Creek! Väldigt roligt att testa på det utelivet också. Johanna körde mig sen till barten där jag mötte upp Sofie för att åka till Berkeley. Marknaden som vi planerat att gå på låg precis jämte bart stationen så det var väldigt smidigt. Sen gick vi en runda på Berkeley college och såg även en lacrosse match innan vi strosade vidare.

 

Det har varit så himla fint väder idag, säkert upp mot 25 grader, helt underbart. Ikväll jobbar jag men det har varit en väldigt bra helg so far! Puss


Utgång


Food

Kan inte sluta skratta. Mamma berättade att jag skrev mycket om mat i min blogg. Förstod inte riktigt vad hon menade då jag inte märkt av det själv. Men nu när jag ser efter? Herregud, haha. I princip varenda inlägg handlar om något med mat? Är det inte att jag bakar tårta är det sushilunch, eller att jag lagat lax, eller att jag fått godis skickat hit eller att jag testat en indisk restaurang, HAHA! 
 
Får se hur detta året kommer sluta alltså..

Skillnader

Tänkte att jag kunde berätta lite skillnader som jag verkligen märkt av här. Det första, skor inomhus. Vad är det med amerikanare och skor inomhus? Har nu själv kommit på mig själv sitta i soffan och ha skor på mig, även laga mat i skor. Förstår inte varför. På något sätt känns det som att amerikanare vill få allt att gå så snabbt som möjligt och om dem inte tar av skorna betyder det att dem sparar tid både när dem kommer hem och sen när dem ska gå igen. Min egna slutsats efter att ha filofiserat om det där. 
 
Sen har vi ju det här med att man får svänga höger när det är rött ljus på vägarna. AS gött för en otålig person som mig. Verkligen skönt att slippa vänta och kunna svänga trots rött ljus. Någon annan skillnad är att det äts väldigt ofta ute. Min familj äter inte jätteofta ute men om man jämnför med hemma så när vi går på restaurang klär man upp sig lite och det är lite "speciellt", här så drar man som man är och det händer lite när som, gillar det verkligen. 
 
Något mer, hmm... Osten är ju väldigt annorlunda. Den är färdigskivad i förpackning och oftast tjock och orange, äter den aldrig. Mycket med maten är det stor skillnad på här. Allt ska gå så fort som möjligt här också så man köper exempelvis lök som är färdighackad i påse. 
 
Något mer som jag också märkt skillnad på som jag märkte av rätt tydligt när jag var i Florida är att det stämmer verkligen att amerikanare är väldigt sociala överlag. Om någon går förbi och tycker man har en fin tröja, då säger dem det. Eller i mataffärerna så pratar dem alltid med en när man ska betala och frågar om helgen eller om man hittade allt man behövde osv. 
 
Ja detta var några få jag kommer på här nu innan jag ska sova, herregud vad trött jag är! Puss

Skypedate

Kul att jag sitter här och uppdaterar alla svenska bloggar om och om igen. Precis som några inlägg skulle komma såhär halv sex på morgonen hos er. Malin din blogg har jag nog varit inne på 5 gånger den senaste timmen, haha. Märklig vana att uppdatera bloggar och blir lika besviken när det inte kommit något inlägg. Tur att jag har mina babes bloggar från San Fran som man aldrig vet om dem uppdaterat såhär på kvällskvisten. 
 
Förövrigt har jag haft lite skypedates idag, en med Malin och en med mamma och Adam. Vad härligt det är att prata med dem. Jag och mamma konstaterade att nu är det bara 93 dagar tills vi ses. LÄNGTAR! Däremot försöker jag att njuta av nuet och imorgon är det fredag vilket betyder sushidejt med Johanna, perfekt start på helgen. Puss

Påskpyssel

När Alex har tennis i 1,5 h brukar jag och Julia hänga i en park. Däremot är det inte jätteroligt att leka datt 1,5 h (enligt mig... haha. Julia har inget emot det), så idag packade jag istället ner lite pysselsaker så satte vi oss och gjorde det i klubbstugan istället. Älskar sånt så jag var helt inne i det, haha. Julia tyckte faktiskt det var väldigt roligt men efter ett tag blev det lite lek med barbiesarna vi hade med oss också.

 

Tårtan blev förresten väldigt god. Sitter här och kan inte låt bli och hämta mer och mer. Hemma hade jag ätit upp hela men om jag ibland hade visat mitt rätta jag när det kommer till sötsaker tror jag dem hade blivit extremt chockade. Jag kan äta så SJUKT mycket när det kommer till godis eller andra sötsaker. Som denna tårta, jag hade lätt kunnat äta upp hela.. 


En sak var säker, vi två vi brann

Det är lite svårt att hänga med vad som händer i den svenska musiken här i USA men kom över denna låten och gillar den! Tror han släpper hela sitt nya album senare i vår.

Right now

Bakningen är i full gång och trots att jag inte hittade vaniljsocker så ska det nog gå. Vad gör egentligen vaniljsocker? Måste googla... Nahe hittade inte svar på det. Mest att det var vaniljsmaken. Då vet man det! Nej men det här blir nog bra. 

 

Sen ikväll tror jag vi ska ut och äta och innan dess har jag inte mycket planerat förutom en skypedejt. Nu ska jag öppna veckans brev. Puss på er!


Bowling

Kom precis hem från mitt au pair möte där vi spelade bowling. Inledde med hur många spärrar som helst men sen gick det bara utför, haha. Imorgon fyller som sagt min värdpappa år men vet inte riktigt hur det funkar här med presenter och så, om dem gör som oss att väcker honom med sång och frukost på sängen. Glömde fråga!

 

Fick i alle fall köpt en kopp som det står: I love Sweden på. Väldigt ful var den men får hoppas han uppskattar den ändå. Tänkte baka tårtan också ju så något mer blir det än den fula koppen, haha. Nu är det sängen som gäller, är helt slut om kvällarna. Puss


Stolt

Alltså idag blev jag faktiskt riktigt stolt över mig själv. Och ja, det är okej att säga så. Klart man ska vara stolt över sig själv! Jag lagar för det mesta maten här och om jag ser på den resan jag gjort bara på dessa två månader blir jag förvånad över hur grym jag varit. Har lagat mat till en hel familj mån-fre och idag så hade vi även gäster över som jag gjorde till. Var inte tvungen att göra det själv då Sally gärna hjälpte mig men kände faktiskt för det så jag gjorde det. Det blev lax, sparris stekt i vitlök, olivolja och pressad citron, klyftpotatis+ sötpotatis och sallad.

 

Försökte tänka lite på bara för 2 månader sedan när jag var hemma hur det såg ut då. Stod otålig i köket och frågade 5 gånger "när är maten klar?". Eller tjatade om hur hungrig jag var. Låter kanske bortskämd, men det har jag inte varit, men fy fan vad jag kommer att uppskatta att någon lagar maten till en (och inte vilken som helst utan pappas eller mammas kickass mat). Men ändå, jäklar vad stolt jag är över mig själv som klarar av detta! Nu ska jag på au pair möte och bowla! Puss


Swedish food

Imorgon fyller min värdpappa år så jag tänkte baka en tårta till honom då (fick reda på att förra au pairen hade gjort det, och man vill ju inte vara sämre.... haha). Kom på den goda daimtårtan jag och Tilda gjorde en gång så tänkte att jag skulle göra den. Däremot fanns det bara ett problem och det är att dem inte säljer daim här. 


Däremot finns det ett ställe i Berkely som ligger en liten bit härifrån som säljer skandinaviska saker. Så idag tog jag och Lise bilen dit för att se vad dem hade. Fick med mig daim och lakrits och en present till värdpappan. Priserna där var helt sjuka, tänk er en chokladkaka för ca 50-60 kronor, haha. Men det vare värt! Puss


I'm going to Florida

Lite bilder från we<3it och från vår resa i Florida förra gången.
Berättade ju igår att jag fick ett väldigt roligt meddelande på mobilen, det var mamma som berättade att hon bokat resa till Florida för henne och min lillebror! Så idag bokade jag min resa och vi kommer att mötas där den 22 juni. Jag dör av längtan. Vi kommer att bo hos min mormors syster och har ca 8 dagar tillsammans. UNDERBART!

Rainy

Oklarare bilder får man leta efter... Men det var allt jag tog idag. Har varit en väldigt bra tisdag trots att den avslutades med regn. Jag och Lise har bestämt att testa lite nya ställen här i Lafayette och först ut var den indiska restaurangen jag tjatat om. Har nämligen sett när jag kört förbi där att det stått att dem har lunchbuffé. Alltså SÅ gott det var, och billigt också! Hade kunnat käka där varenda dag. Däremot när det är buffé är det svårt att sluta käka.

 

Har sedan kollat Alex baseballmatch och har nu lagt barnen. Har ju berättat för er att jag varje kväll berättar en historia ur mitt liv för Julia. Nu har även Alex börjat lyssna och det är rätt mysig sak att göra innan dem går och lägger sig. Så tips till er au pairer eller blivande au pairer! Idag berättade jag om när jag skulle locka håret men locktången fastnade och det slutade med att pappa fick såga bort den.... Haha. Nu ska jag boka lite biljetter, till vart berättar jag sen! Puss


Tuesday

Godmorgon! Vaknade för en stund sedan och fick roligaste meddelande någonsin. Ska ta och berätta för er när jag har lite mer tid. Nu ska jag till reservatet för att träffa Lise och gå en runda, sedan blir det lunch någonstans. Boulange är som sagt ett säkert kort men hade varit roligt att testa på lite olika saker här i Lafayette!
 
Vi hörs senare! Puss

Kontraster

Exakt en vecka sedan.... Lite skillnad mot hur denna måndagen har sett ut, haha.
It's monday. Har inte gjort mycket idag alltså. Fixade en lunch till mig och nu sitter jag och äter nötter. Det farliga här är att när man inte har något att göra så äter man. Eller farliga och farliga, men i längden blir det en del onyttigheter. Svårt även att låta bli att äta upp godiset som jag har. Pappa skickade förra veckan och sen fick jag  ju av Malin! Ska försöka hålla mig till helgen.
 
 
Har märkt att det är rätt viktigt här att ha saker att se fram emot. Just nu är det närmsta Las Vegas som är om 3 helger, det är inte så mycket ändå. Efter det är det nästan maj och sen sommar. Tiden går ändå rätt fort här! Puss

Söndagskväll

Då var helgen officiellt över och den avslutades på bästa sätt genom att äta ute med min värdfamilj. Min värdmammas syster är här på besök så vi körde till ett ställe som heter Chaos här i Lafayette. Väldigt god mat men dock full rulle i och med St. Patrick's day.
 
Känns sådär att komma tillbaka till rutiner osv igen efter en veckas slappande. Saknar LA och Emma också för den delen. Måste tillbaka dit innan hon flyttar hem. Veckans planer är inte många, bio står på schemat och även lite annat smått och gott. Blir nog bra. Går för övrigt in i min 10:de vecka i USA imorgon, känns så himla lite samtidigt som det känns som tiden ändå gått någorlunda fort. Mixed feelings! Puss

Frågor & svar

Tycker du har så himla bra blogg! jätte kul att följa din resa :D 
Hur mycket i lön får man som aui par? och hur mycket bjuder dem på? äter du med familjen osv? :)
Vad glad jag blir! Tack! Så himla kul med respons :)
Man får 200 dollar i veckan vilket är ungefär 1300 kronor. Detta går man lätt runt på om veckorna! Beror självklart på vad man lägger pengarna på men i och med att mat och boende står familjen för räcker det i alle fall för mig. Mina pengar går för det mesta till shopping, mat (när jag käkar ute) och andra nöjen.
 
Hur mycket familjen bjuder på är rätt svårt beroende på vad det handlar om, men om vi går ut och äter tillsammans så bjuder dem. Om veckorna äter jag med familjen och på helgerna beror det på lite vad jag gör för något. Men försöker ändå äta hemma på helgerna för vill ju inte bara åka iväg så fort jag inte jobbar. Ja, tror det var det, är det något mer du undrar så bara fråga på :) Kram

This weekend

En litet kollage från gårdagen. Sån himla rolig kväll och för er som inte vet så är det Saint Patrick's day! Därav dem gröna perukerna. Ja, himla roliga kväll och sen drog vi oss hemåt till Frida som bor centralt i San Francisco! Imorse drog jag mig rätt tidigt för det hade kört ihop sig lite med körningen här hemma så fick hjälpa till.
 
 
Nej, det här har varit en väldigt bra helg måste jag säga. Idag är det söndag och jag har lirat lite tennis med Alex och Julia och nu äter jag choklad. Kunde haft det sämre :) Puss

Lycka

Idag när jag hämtade in posten hittade jag det här paketet där! Min fina Malin som vet exakt vad jag gillar. Favoritchoklad, bilar, kexchoklad, en present (som jag öppnar på påskafton tänkte jag) och handlotion. Detta gjorde mig så himla glad! Samtidigt som jag drabbades av en enorm längtan och saknad efter henne ♥ 

 

Idag är det fredag och kom precis innanför dörren efter en lunch med Lise! Har hittat ett favorithak här i Lafayette som heter Boulange. Om en stund ska jag hämta upp värdfamiljen på flygplatsen. Imorgon blir det första utgången här i San Francisco, kan ju inte bli annat än bra med mina tjejer. Amanda saknas dock :( Puss


Time for sleep

Flyget hem igår! Kändes som jag flög i ca 2 minuter eftersom jag somnade så fort jag satte mig i sätet tills vi landade i princip, jag som aldrig kunnat sova på flygplan förr?

Hej bloggy! Idag har jag inte gjort mycket alltså. Tänkte åka till en marknad jag letat upp på nätet men eftersom att kontot verkligen inte tillät det så blev det häng här hemma istället vid datorn. Inte helt fel det heller! På kvällen kom däremot Lise hit. En svensk tjej som jag träffade på barbecuen för några helger sedan.
 
Vi klickar verkligen otroligt bra och lagade lite mat och satt och snackade hela kvällen. Riktigt härlig tjej som bor inte allt för långt ifrån mig. Bra kväll med bra sällskap och nu är det dags för lite sömn! Puss

Frågor & svar

Får man mycket fritid som au pair? Eller är det väldigt mycket att ta ha dom barnen och göra hussysslor?
Det beror ofta helt på familjen och arbetstiderna. "Mina" barn går i skolan till 14.30 varje dag så mina arbetstider är ofta 07.30-09.30, och sen hämtar jag dem när dem slutar skolan då vid 14.30. Så där i mellan är jag ledig och kan göra lite vad jag vill. Sen på helger är jag alltid ledig söndagar och jobbar ibland lördagar.
 
Så det är ju väldigt mycket jobb och det ska man verkligen vara beredd när man åker som au pair. Det är mycket jobb och allt är inte en dans på röda rosor liksom! Men det är också beroende på familjen. Vissa au pairer är ledig hela helgerna till exempel. Ja, så det varierar :) 

LA part 2

Part two from LA! Åkte och såg Hollywood skylten och wow vilken känsla det var när vi körde där i bilen, musik på, solen i ansiktet och plötsligt så bara är skylten där. Höll på att smälla av. Kommer aldrig glömma den känslan, haha. För en skylt liksom? Nej, men det var häftigt!
 
Sen har vi bland annat åkt till Santa Monica där vi åt en väldigt god lunch, köpte med oss lite bakverk och la oss på stranden och spanade på folk. Strosade runt lite i det fina vädret och kollade affärer. Ja, vilken bra resa! LA, vi ses snart igen!

Los Angeles part 1

Här är lite bilder från första dagen. Jag landade på söndagen vid lunch tid och Emma hämtade mig vid flygplatsen. Körde sedan till en marknad där vi strosade runt i solen, åt crepes och drack lemonad och hade det gött. Fick mig med lite smycken hem.
 
Sedan åkte vi vidare till Beverly Hills innan vi styrde hemåt där en barbecue väntade! Och jäklar vad gott det var, har saknat sån god grillad mat. Avslutade sedan dagen med svenskt godis och snack. Mycket bra dag :)

I'm home

Sådär ja, då var man hemma i Lafayette igen då. Vilket inte känns som en höjdare får jag ta och erkänna. LA tog mig med storm och hamnade väldigt högt upp på listan med mina favoritstäder. Emma är en så himla fin vän också, helt fantastiskt att hänga med henne. Hon har agerat min personliga guide och visat mig till turistattraktioner, mysiga restauranger och mycket mer!
 
Ja, denna resa har varit så otroligt jävla bra och allt jag kan göra är att tacka Emma som fick den att bli möjlig! PUSS på dig 

Morninghike


Livet


I love LA


I made it


Godnatt

Mina rödsprängda ögon bevisar min sömnbrist för tillfället. Ändå sitter jag här och vill inte riktigt stänga ner än. Älskar att sitta uppe på nätterna framför datorn och inte göra ett skit egentligen. Har fått i mig lite glass och även packat klart min väska. Känns skönt men kan ändå inte riktigt slappna av. Det är med tiden gör mig så förvirrad alltså. Plus att det står olika tider när barten går på deras appen och hemsida. 
 
Som ni ser har jag i alle fall förberett mig väl med klockorna. Haha måste sluta oroa mig, vad är det med mig? Sånt här brukar jag aldrig oroa mig för utan mer känna att "äsch, det fixar sig". Vilket det alltid gör! Om jag missar planet får jag väl ta nästa! Nu blir det sömn, puss och vi ses i LA!
 
 

Awesome weekend

Denna helgen är ju oslagbar. Hämtade tjejerna på barten igår vid åtta och så åkte vi och hämtade pizzor och köpte godis och läsk osv. Hem till mig för att käka och sedan kolla film! Sen satt vi och snackade till klockan 6 på morgonen, haha. Vaknade vid liv några timmar senare och drog oss då till ett ställe här i Lafayette för brunch. Resten av dagen blev det häng på altanen innan det var dags att säga hejdå. Trivs så jäkla bra med dem och det är verkligen synd att vi alla bor så pass utspritt i San Francisco, men det kunde ju varit värre :)

 

Imorgon är det Los Angeles som gäller för min del och har tänkt att börja med packningen nu. Är lite nojig för klockan ställs om här inatt... Är livrädd att min iphone inte ska ställas om automatisk så har laddat upp med ett gäng klockor på nattduksbordet, haha. Puss


Fredagstradition

Lite bilder från denna fredagen än så länge. Började morgonen med att köra värdfamiljen till flygplatsen, sedan tog jag en brunch med en svensk tjej som heter Lise och en australiensisk (googlade till och med stavning på det men kan inte hitta det? En tjej från Australien i alle fall) tjej. Sen blev det sushidejt med Johanna, två fredagar i rad nu och det stället gör otrolig sushi.
 
Nu sitter jag här hemma i solen och gör inte mycket alltså. Städarna är där inne så vill inte vara ivägen så håller mig utomhus. Ikväll kommer mina tjejer från trainingschool hit som sagt, sååå kul! Puss

Godnatt

Lite av mitt rum, har försökt få upp en del bilder här så det känns som hemma.

Då var det dags att lägga sig för denna dagen också. Avslutade dagen med ett skypesamtal med Madelene, en tjej jag träffade när jag var på ambassaden för att fixa mitt visum. Hon stod framför mig i kön så vi började prata där och klickade direkt. Så himla härlig tjej och när man tänker på vilka vänner man träffar genom denna resa man gör är det ju helt otroligt egentligen. Så jäkla värt allt slit!
 
Har skypeat med Adam idag också, herregud vad jag saknar honom.. Nu ska jag släcka ner och sova, upp tidigt imorgon för att köra min värdfamilj till flygplatsen som ska på äventyr! Puss

 


Choklad

Blev en snabbis in till Walnut Creek idag med. Provade mina converse igen nämligen och dem kändes lite stora så åkte in och bytte dem. Nu käkar jag choklad. Har nämligen hittat en ny favorit i skafferiet, hehe. Tänk er en chokladkaka med polkagris längst upp..
 
Annars så händer inte mycket idag, som hela denna vecka i princip. Jag har inte gjort mycket knop alltså! Puss

Tired

Herregud vad trött jag är. Mina ögon går i kors. Men vad gör man inte för den här bloggen! Idag har det som sagt inte hänt så mycket. Har kollat Alex baseball match och sen hem för lite bedtime snack innan det var läggdags. Satt sedan och kollade en serie med Sally och pratade ett tag innan jag släpade mig upp på mitt rum. Helt slut är jag!
 
Ser fram emot att ha lite semester, tror min kropp behöver det. Puss

Running

Kom hem för en liten stund sedan från en löparrunda. Fixade lite käk och nu sitter jag och äter choklad, bra så. Idag har det inte hänt mycket alltså. Vissa dagar orkar jag inte riktigt hitta på någonting så då blir det mest att jag sitter hemma och inte gör speciellt mycket, kan vara skönt det med. Idag är det grått och trist väder också, annars kan man ju alltid sola!

 

Har lite saker jag måste ta tag i, så som körkort och college så tänkte kika lite på det nu. Puss


Happy birthday!

Idag fyller den här snyggingen 20 år! Stort grattis på din dag 

Rainy day

Mallorca i oktober, vart försvinner tiden?!
 
Woho då var tisdagen över och en dag närmre till heeelg! Var längesedan jag såg fram emot något så mycket som jag gör till denna helgen. Förövrigt ligger jag här i min säng och hör regnet smattra utanför... Sämst. Men ska inte klaga då det varit väldigt fint överlag sen jag kom. Claudia (familjens gamla au pair) berättade att det regnat nästintill hela tiden dem första månaderna hon varit här.
 
Funderar på vad jag ska äta till lunch imorgon... Har inte käkat på den indiska restaurangen än så kanske testa lunchbuffén där? Eller så lagar jag nått här hemma... Alla dessa problem!

Pinsammaste hittills

Kom precis hem från en liten shoppingtur inne i Walnut Creek med min danska vän Sofie! Hittade conversen ovan. Förstår inte riktigt vad jag tänkte med när jag packade mina skor hit till USA. Har med mig 4 par, ett par flipflopps, ett par boots, träningsskor och platåskor. Platåskorna? Kunde jag inte prioriterat lite bättre och tagit med några sommarskor, haha.

 

Kom på förresten att jag glömt berätta för er om något riktigt pinsamt som hände för ett tag sedan. Jag fick en iphone av mina värdföräldrar när jag kom hit då jag har bland annat mitt schema i kalendern där. Min iphone är synkad med värdmammans så hon kan göra mitt schema så jag ser det i min telefon. Det jag inte visste var att anteckningarna också synkades... Hörde en jättebra låt på radion så jag skrev ner texten där, som var: I wanna wrap you up, wanna kiss your lips, wanna make you feel wanted. Skämdes ihjäl när hon bad mig att använda evernote istället för mina anteckningar...


Morningwalk


Mors lilla Olle

Sådär då har jag precis lagt barnen. Dem (eller Julia för det mesta) vill alltid att man ska sjunga för dem. Så sjunger alltid svenska låtar och kan inte låta bli att flabba ibland. Hittar alltid på texten för glömmer vad det är dem sjunger i dem egentligen, kan låta typ såhär: Mors lilla Olle i skogen gick, rosor på kinden och solsken i blick, angelica klär sig väldigt bra, läser den bloggen flera dar. Osv osv.

 

Annars är det enda jag tänker på för tillfället LA! Gah vad jag ser fram emot det! Puss


Monday

Då var veckan igång vilket känns riktigt gött. Har inte så mycket planerat denna vecka förutom att jag ska in någon dag och köpa nya skor då jag inte har ett enda par sommarskor. Eller har ett par flipflopps men känns sådär att glida runt i dem i LA. Där vet man ju aldrig vem man kan träffa. Emma har sett bland annat Julia Roberts (dör av avundsjuka) och Chad Michael Murray.
 
 
Strax ska jag fixa lite snacks och hämta barnen i skolan! Puss

Baseball & barbecue

Här har ni lite pics från min söndag. Helt okej! Började dagen med att kolla Alex baseball match, följt av barbecue med ett roligt gäng. Åkte sedan hem för barbecue nr 2 då Justin grillat hamburgare. Och jag klagar på att jag knappt kan knäppa mina byxor längre.. 
 
Annars då, livet rullar på bra och nästa helg kommer mina babes från trainingschool hit för en sleepover. Sen på söndagen åker jag till LA. Bra helg. Puss

OneRepublic


Pier 39

Bra lördag idag! Vaknade tidigt och åkte in till San Francisco nästan direkt. Strosade lite i affärerna innan jag gick till Pier 39 för att äta lunch. Hittade en mexikan restaurang och satt där ett bra tag innan jag köpte lite glass och gick tillbaka för mer shopping. Åkte sedan hem för har jobbat/jobbar kväll ikväll.
 
 
Förövrigt har jag hittat en påse med kolor i skafferiet som är så förbannat goda. Ett av mina sämre beteenden är att jag har inget stopp när jag väl börjat med något. Det gäller nästan det mesta. När jag hittat något som jag tycker om att göra/äta snöar jag mig helt in på det och är liksom fast. Samma sak med dem här kolorna. Kan inte sluta äta förrän det är helt slut! 

Baseball

Såhär var det exakt jag såg USA framför mig. Dem här gröna stora fälten där det spelas baseball och solen är påväg ner. Stannade med Julia på lekplatsen precis jämte medan Alex hade träning innan vi körde hem och lyssnade på vår favvolåt i bilen, Just like heaven med The cure.
 
Nu ska jag sova och imorgon har jag inga planer på dagen, funderar på att ta med mig en bok eller tidning och åka in till San Francisco. Sätta mig på något fik och göra aboslut ingenting, behöver det! Puss på er.

Sushi

Såhär har min fredag sett ut idag, på ett ungefär! Ser ni sushin? Den var lika god som den ser ut att vara, om inte godare. Kan ha varit den bästa lunchen på väldigt länge. Slår till och med mina biffar jag gjorde häromdagen. Vid sushin har ni Johanna också! Det är henne jag ska åka till Las Vegas med, längtar.

 

På kvällen drog jag in till Walnut Creek och mötte upp min danska pige Sofie. Vi gick i lite affärer (dem har öppet rätt sent här) och käkade frozen yoghurt. Ser ni förresten hur mycket kort det finns att välja mellan? Fanns ännu en rad på andra sidan...


Barbent


Picknick

Hej lovies! Måste först och främst be om ursäkt för alla kassa mobilbilder som denna blogg endast erbjuder. Men jag har ingen ork riktigt till att släpa på systemkameran. Den får istället hänga med när jag åker in till San Francisco, eller gör något annat lite mer intressantare. Idag hade vi picknick efter skolan. Det var faktiskt ganska uppskattat så tänkte köra det lite oftare hade jag tänkt.
 
Gud jag låter så arg i min text? Det är jag inte. Försöker att inte använda så mycket utropstecken bara. För när jag läser igenom mina inlägg så är det utropstecken efter nästan varje mening. Men punkt låter man ju så arg på! Nej, har inte mycket vettigt att komma med märker jag, haha. Puss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RSS 2.0