Black Friday


Då var Thanksgiving förbi! Så kul att se hur dem firar och vad dem äter. Maten var väldigt god och jag var extremt mätt. Efter firandet hämtade Ellen upp mig och vi åkte in till Walnut Creek där Black Friday hade börjat lite smått. Megarean efter thanksgiving! Kom hem vid 2 och sen upp 6 för att åka in igen till rean. 
 
Just nu är jag hemma och tar det lugnt, är helt död! Puss

Weekend

Då var jag äntligen vid liv igen. Trodde jag höll på att dö av feber ett tag men sen plötsligt blev det bättre. Så är det alltid när jag är sjuk, tror inte att jag någonsin kommer bli frisk. Är fortfarande lite förkyld men ingen feber i alle fall :)
 
Så helgen då! Fredagen var otroligt rolig. Hämtade upp Ellen för att kolla Catching Fire (grym!) men kände oss inte riktigt klara där så efter en biltur (och lite drama) hamnade vi på ett diner i Walnut Creek. Däckade sedan vid 2-3 hemma helt slut.
 
I lördags var det då dags för Cosmic run med Frida och Sofie. Det var en upplevelse och alltid kul att hänga med dem. Sov sen hos Frida innan jag drog mig hemåt på söndag och befann mig i sängen hela dagen då jag var sjuk. 

Hej hej febern från helvetet




Torsdag

Hallå! Imorgon är det redan fredag. Fattar inget? Vart tog denna vecka vägen? Men gött för har sett fram emot helgen då det blir Cosmic run bland annat. Här kan ni se mer vad det är. 
 
Avslutade denna dagen på bästa sätt, en tripp till Target med Ellen. Älskar att gå runt där. Som Gekås men i lite mindre format. Nu ska jag sova! Puss

Skridskor


Bra dag idag, tack för det :) Igår gick allt bara fel men nya tag idag! Det regnat hela dagen vilket var ett tag sedan. Har däremot ingenting alls emot det, gött med lite höstkänsla. På kvällen var det au pair möte som gällde. Vi åkte skridskor och som tur hade Majas au pairgrupp det samtidigt som oss så det blev roligt!
 
Imorgon är det onsdag vilket betyder halva veckan gjord! Underbaaaart. Var förresten på biblioteket med Alex idag och lånade en bok så tänkte läsa lite nu. Puss

One of those days

Hej! Denna dagen har varit skit. Utan anledning egentligen. Vaknade upp och var DÖD, trots att jag somnade runt halv 11? Har fortsatt hela dagen att vara trött och nu sista timmarna innan jag slutade höll jag på att somna. Igår blev det först häng inne i WC med Ellen, följt av bio med Maja. Grym söndag. Filmen vi såg var about time och den är lätt en av dem bästa filmerna jag sett. Skaparen av Love Actually och Notting Hill <3
 
Förövrigt har sparandet för en iPad börjat för mig nu. Tänkte köpa den till mig själv som en present för jag klarade detta året. Är inte klar riktigt än i och för sig, hehe. Men veckorna innan jag åker hem blir det en! Frågan är bara vilken? Den vita airen lutar det mot för tillfället. Någon som har någon erfarenhet som kan hjälpa mig? PlZz.. Puss

Good days

Då var det söndag som betyder ledigt! Underbart. Har inlett morgonen med att sitta i sängen och äta kinapuffar, skulle inte kunna tänka mig en bättre start idag. Min vecka har varit jättebra! Ellen bjöd på mat en kväll som 20-års present, satt kvar till stägning, haha! Riktigt kul kväll :) Sen har jag varit med Maja ute och käkat och även en tripp till IKEA! På bilden är det tröjan jag fick av henne, haha, love it.
 
Det bästa med att bo här är att det finns så mycket att göra. I fredags efter jobbet ville jag och Ellen hitta på något och såg då att colleget jag spelar fotboll på, hade en amerikanskfotbollsmatch, så vi drog dit och hejade. Verkligen exakt så jag föreställt mig USA. Sjukt kul! Blir även mer och mer sugen på att gå på college..... Frågan är om man skulle klara ett år (eller mer) till iväg, men samtidigt kommer man ju hem under sommar och vinter. Tåls att tänka på. Nu ska jag läsa blöggar, puzz.

Hump Day!

Onsdagen är över och snart heeeelg! Så gött. Jobbar dock lördagkväll men ser fram emot att få sova ut. Idag har jag varit här i exakt 10 månader. Dagen har gått bra, hade fotboll bland annat. Tog en powernap precis innan den så var väl inte överdrivet taggad men det funkade :)
 
Imorgon är det sista ritkursen för mig. Kan inte förklara denna lycka. Har varit en helt okej kurs men 3 h är alldeles för mycket. Puss

Att bo i Los Angeles, New York och Las Vegas

Tänkte att jag kunde tipsa lite om ställen att bo på om man ska ut och resa. Vi kan börja med LA! Jag har varit där två gånger varav första jag bodde hos min kompis Emma! Andra gången åkte jag dit med två kompisar och bodde på hotell. Vi var där vid 4th of july helgen och var ute lite sent med att hitta boende, minns jag rätt att vi satte oss dagen innan? Haha. Bokade i alle fall ett hotell som heter Hotel Angeleno. Kan verkligen rekommendera detta. Har WIFI, parkering och läget är riktigt bra då det ligger hyffsat nära till allt. Om man vill gå för något lite billigare så har jag hört att hostellet banana bungalow ska vara bra!
 
I Las Vegas bodde jag och Johanna på ett hotell som heter Hilton Grand Vacations Suites at the Flamingo. Finns massor med hotell här och dem flesta verkar ok men kan rekommendera detta. Roligt poolparty jämte och fräscha rum. Lite dyrare då vi körde all in på svit men man annars var priset ok! Hade WIFI. 
 
I New York bodde vi på Hotel Pennsylvania, precis mittemot ligger Madison Square Garden. Väldigt bra läge och grymt pris! Rummen var små men helt klart värt det för priset. Va rändå hyffsat fräscht men har helt klart bott på finare men funkar då vi inte spenderade så mycket tid på rummet :) WIFI ingick.

Dessa jävlar spindlar

Nästan ett år sedan jag och denna snygging hängde i Stockholm och kollade SHM, så grym helg. 
 
Kommer ni ihåg att jag skrev detta inlägget för inte så länge sedan? Avslutade inlägget om spindlar med: Tänk er den paniken att missa den och man inte vart den befinner sig i sängen?. Detta var precis vad som hände mig. Skulle sätta på mig pyjamasen och ut trillar en spindel och ner bland täcket och nu är den försvunnen. Så ni ligger jag här och rycker till varannan minut...
 
Dagen har varit bra! Har jobbat till sju och efter det snackade jag med Issen i telefon. Saknar henne verkligen! Nu ska jag kolla lite bloggar innan jag sover. Puss

I'm coming home

Då har jag fått min flygbiljett hem! Crazy. Jag är verkligen övertaggad på att åka hem. Tycker verkligen om min värdfamilj och mina barn så kommer självklart att sakna dem. Men längtar efter alla mina fina människor hemma nu så mycket så det är sjukt. Vill hänga med mina vänner, umgås med min familj, prata svenska och komma in i normala matvanor igen. 2 månader kvar sen är jag på hemmaplan och därför ska jag njuta till max dessa sista veckor av allt här innan mitt au pair år är slut! Puss

Frågor & svar

Åkte du ner själv som au pair eller med någon kompis? Hur lär man känna andra au pairer i sitt område?

Jag åkte själv ja :) Jag har lärt känna alla på lite olika sätt men till exempel några av dem jag hänger med nu kände jag deras au pairer innan och visste då när den gamla au pairen skulle åka att det skulle komma en ny. Har blivit då att man hört av sig om man vill gå ut och käka eller hitta på något :)
 
Sen har man ju au pair möte en gång i månaden och jag vet inte hur det funkar genom andra organisationer men i Culture Care är det så att man har en så kallad LCC (en kontaktperson här) och hon/han styr upp olika möten en gång i månaden med den au pairgrupp som man är med i. Denna grupp är andra au pairer i samma område som en. Så där lär man känna lite folk också :) Sen genom facebook också! Finns grupper där som exempelvis Au pairer i San Francisco. Och lär man känna en au pair här hänger den säkert med flera andra i området :) Så det faller sig ofta rätt naturligt! :) Puss!

Weekendcourse

Då var helgen förbi! Har spenderat den på en weekendkurs i San Francisco och fått 4 av 6 credits gjorda. Så himla gött.  På torsdag är sista ritningskursen så det är jag helt färdig med dem :) Helt otroligt skönt. Det var roligt att få träffa mina tjejer också. Har som sagt massor med bilder att visa/saker att berätta sen pappa och bröderna var här men tar lite i taget.
 
Ska lägga mig nu tänkte jag. Däremot drömmer jag mardrömmar varenda natt sen vi hade inbrott i bilen. Innan dess drömde jag i princip aldrig det här, men sen det hände blir jag kidnappad i varje dröm och vaknar upp i fullständig panik. Puzz

I'm back

Längsta bloggpausen jag någonsin tagit tror jag. Men nu är jag tillbaka! Idag åkte pappa, Filip och Adam hem. Så jävla tråkigt men vi har haft det grymt! Har så mycket att berätta och visa er så får ta det i seperata inlägg. Har ju hunnit fylla 20 också!
 
Nu ska jag sätta mig och tröstäta med lite Marabou och fixa med min försäkring.. Kul kväll, hehe. PUSS.

RSS 2.0