Bucket list

 
Dricka ur röda och blåa muggar på fest [x]
Ta bild med Golden Gate bridge [x]
Besöka Alcatraz [x]
Shoppa på Victoria Secret [x]
Se en baseball match [x]
Gå på konsert [x]
Bada i stilla havet [ ]
Vinka in en gul taxi i New York [/]
Prova på att surfa [ ]
Besöka Silicon Valley [ ]
Träffa en kändis [x]
Besöka New York [x]
Äta frozen yoghurt [x]
Åka till Hawaii [ ]
Se amerikans fotboll [x]
Gå på en drive in bio [x]
Se Lombard street [x]
Se ut över hela San Francisco (telegraph hill) [x]
Fisherman's Whard [x]
Gå på en amerikans dejt [x]
Fika på Starbucks [x]
Gå på strandfest [ ]
Ha picknick i Golden gate park [x]
Äta en fortune cookie [x]
Hikea [x]
Se en talkshow [ ]
Campa [ ] 
Roadtrippa med cab [ ] 
Plugga på collage [x] 
Hälsa på mina släktingar i Chicago eller Florida [x] 
Se Hollywood skylten [x] 
Ta kaliforniskt körkort [x] 
Kolla på basket [ ] 
Fira thanksgiving [x] 
Hoppa fallskärm [x] 
Åka till Los Angeles [x] 
Las Vegas [x] 

Här är min bucket list inför USA! Kommer antagligen komma på massor med mer saker men dessa var vad jag kom på i skrivande stund. 

Google maps

Stalker Anni är i farten, haha. Här är i alle fall 2 bilder ifrån gatan utanför huset jag kommer att bo i. Har "gått" runt nu ett tag på gatorna och det verkar riktigt fint. Tyvärr går det inte att se huset så jag kan inte visa er någon bild på det. Men har sett en del av det på andra bilder och det ser verkligen jättefint ut.
 
Det känns helt overkligt att jag kommer gå på dessa gator om några månader bara! 

Papper

Häromdagen damp det ner lite papper i brevlådan. Känns lite mer verkligt då. Stod bland annat lite tips om när man tar hand om barn, en bok med lite frågor, travel insurance med mera. Jag och papper har väl inte riktigt gått ihop då dem på något sätt alltid försvinner, men får lägga dem på något bättre ställe än nedtryckt i någon väska..

Ansökningsprocessen

Tänkte att jag kunde berätta lite förkortat om ansökningsprocessen. För er som är intresserade att bli au pair säger jag bara- börja i tid! Jag åker med föreningen Culture Care och är än så länge jättenöjd. Har däremot inte jämnfört med andra föreningar och så som man kanske borde, men den verkade ha det jag var ute efter. Allt började med att jag var med på ett onlinemöte och sen fick jag tillgång till min ansökan. Den är väldigt stor och det är mycket att fylla i så det kan ta ett tag. Mitt bästa tips jag kan ge där är att vara dig själv fullt ut. Ljug inte att du kan göra saker som du inte kan eller något liknande, man vill ju komma till en familj som vill ha dig och inte någon du ljugit ihop att du är. Efter detta var det intervju som gällde och det kontaktade Culture Care mig om. Blev intervjuad här i Halmstad där intervjun var både på svenska och engelska. Inget att vara nervös över däremot! Fick frågor liknande som man svarat i sin ansökan, exempelvis "varför vill du bli au pair?", "vad förväntar du dig av året?" osv.
 
När jag fyllt i min ansökan skickade jag in den och väntade på att bli matchad med en familj. Så länge gjorde jag min video. Kändes ju aningen löjligt att sitta och prata så men flera familjer väljer efter den så det kan vara viktigt. Sen fick jag ett mejl att jag blivit matchad med en familj utanför New York och vi skypeade en del. Väldigt härlig familj men det kändes bara inte rätt. Var aningen jobbigt att skriva till dem att jag inte vill bli deras au pair, men lika bra att få det gjort så dem kan fortsätta sin ansökan. Skypeade med några familjer till men ingen kändes  rätt. Men tillslut fick jag ett mejl av en familj från San Francisco och kände redan i mejlet att det verkade vara en familj som skulle passa mig. Bestämde skypetid (tips när ni skypear: förbered er! Dem kommer säkert vilja att du ska ställa frågor till dem osv, även att du är beredd på att svara på frågor) och allt kändes rätt. Sen har vi mejlat en del och efter ett tag ringde det från Culture Care som berättade att familjen ville att jag blev deras au pair. Och här är jag nu, inte fixat visum eller liknande. Men har ju ett tag på mig! 

Välkommen

Hejhej! Jag heter Anni och bor för tillfälle i Halmstad. I januari flyttar jag till Lafayette, utanför San Francisco för att bli au pair till 2 barn. Åker den 14 (85 dagar kvar, om facebook tjejen jag pratade med har räknat rätt, haha) för att bo där i ett år. Tänkte att det kunde vara kul att få en inblick i vad jag gör! Så ja, välkomna!

RSS 2.0