Hands off!

Har nu även fixat resväskor! Eller fick det i födelsedagspresent men fick en datorväska i julklapp så nu är allt på väskdelen fixat. Necessär hade jag som sagt också köpt. Hett tips till er som vill ha snygga men billiga resväskor: Ullared! Såg EXAKT likadana i stan för ungefär 1000 kr mer.
 
Idag är det 2 veckor kvar....... Dör av längtan för tillfället. För någon vecka sedan var jag SÅ nervös, men faktiskt har det lagt sig en aning dem senaste dagarna. Har fått köpt en systemkamera också, det var verkligen love at first sight. Så nu börjar alla praktiska delar ordna upp sig. Skönt det! 

Schema

Fick idag schemat på mejlen. Fullt upp hela tiden! Jag kommer däremot dit redan på söndagen och lektionerna verkar börja på tisdagen. Håller tummarna för att man kan åka in på måndagen för shoppiiiing! Eller i alle fall få se NY!

Julafton

Idag är det bara 3 veckor kvar tills jag flyttar. Märker på mig själv att jag börjar bli lite virrig och nervös. Låter nycklen sitta kvar i dörren, ställer in saker som inte ska vara i kylskåpet där osv osv. Har i alle fall haft en väldigt bra julafton som firats med släkten.
 
När jag har skypeat med barnen har dem frågat väldigt mycket om hundarna vi har och hade därför tänkt ta en fin liten julbild och skicka till dem, haha. Ovan har ni resultatet. Inte direkt intresserade av att vara med på någon bild direkt. God Jul på er!

Cheer up!

Nu börjar alla bitar falla på plats. Visum har kommit, en handväska och ny necessär har jag också skaffat mig (väskan ser ni lite på bilderna). Har varit så orolig över allt som ska ha ordnats och fixats med nu innan men allt har löst sig och nu ser jag endast fram emot att få åka.
 
Förövrigt vann jag en stor daim på Liseberg idag, aldrig hänt!

Visumansökan

bildkälla
 
Igår var jag på ambassaden för att fixa mitt visum. Kom dit vid åtta och såg den enorma kön. Ångrade genast att jag bara tagit en t-shirt under jackan.... SVIN kallt. Men var ju bara att ställa mig i den långa kön. Som tur kom jag bakom en tjej som också skulle åka som au pair och vi klickade direkt vilket var roligt då tiden gick fortare när man hade någon att prata med! Men tips för er som ska dit- förbered er för att få stå utomhus i kö. Jag fick stå i drygt en timme.
 
Sen kom man in till ett rum där man fick gå igenom en säkerhetskontroll och även lämna ifrån sig alla sina elektronikprylar (inkl hörlurar exempelvis). Fick en lapp som man sedan skulle lämna för att hämta ut sina saker efter intervjun. Kommer på den briljanta idén att lägga denna lappen i mitt pass. När jag sedan kommer till nästa rum och ska lämna in alla papper lämnar man även in passet. Mindre smart då min lapp låg där.. Men fick säga till tjejen i luckan sen och fick min lapp igen.
 
Efter man lämnat in alla papper fick man vänta tills man blev uppropad och fick då ta fingeravtryck innan man fick sätta sig och vänta igen. När man sedan blev uppropad för andra gången var det dags för "intervjun". Eller man kan inte ens kalla det för intervju. Hon frågade mig om min barnerfarenhet och hur gamla barnen var jag skulle ta hand om, sen var det klart!
 
Dessa papper behövde jag med till ambassaden:

1. DS-160 ”Confirmation page”

2. DS- 2019 och SEVIS (ihophäftat från Cultural Care)

3. Pass

4. Kuvert med skicka direkt-fraktsedel på

5. Kvitto på betald visumavgift

6. Personbevis 120 - alla relationer

7. Extra framkallat foto

8. ”Proof of funds”

 


Hälsokontroll

Nu kan jag bocka av den också. Förra gången gick det ju inte riktigt som tänkt, läs här. Igår gick det däremot helt utan problem och allt var som det skulle! Fick förövrigt precis reda på att min kompis också kommer att åka som au pair, men till Boston! Hon åker däremot inte förrän i juni.
 
Annars har jag ganska blandade känslor för tillfället. Längtar ihjäl mig ena sekunden medan andra får jag ont i magen av tanken på att vara ifrån min familj och vänner i ett år. 

Flygbiljetter

Idag frågade en tjej jag har haft kontakt med via facebook om mina biljetter hade kommit. Jag gick in direkt och kollade och jajamensan, där var dem! Flyger den 13:de och såg att jag mellanlandar i London där jag även kommer att få vänta i 4 timmar och 45 minuter. Inget mig emot, kommer ha mycket att tänka på!
 
Förstår ni hur nära det är nu? Jag hänger inte med längre. Dagarna går ihop till veckor och nu sitter jag här och har en månad kvar i Sverige. Så mycket jag vill göra här hemma och så många personer jag vill umgås med. Hinner inte med riktigt. 

Banken

Idag var jag på banken för att fixa det sista inför visumet. Behövde betala avgiften för visumet, samt få en utskrift på mitt saldo på mina konton. Jag tror anledningen till att man behöver det är för att kunna bevisa att man klarar sig innan man får första lönen i USA.
 
Nu var allt klart inför visumet! Jag och pappa åker på måndag till Stockholm för att fixa själva visumet och sen ska jag bara skicka in alla papper till Culture Care. Det börjar närma sig!

Six weeks to go


Mobilen

Mejlade min värdfamilj för några dagar sedan för kom på att jag glömt fråga dem om dem har någon slags "au pair" mobil eller liknande. Hon svarade att dem hade en iphone som man får och kan ringa och smsa gratis inom landet. 
 
Däremot kommer jag att ta med min egna också men stänga av internet. Var inne i Telia butiken igår och dem sa att det inte skulle vara några problem!
 

Oväntad hälsokontroll

Vad konstigt det är egentligen. Att det krävs att det ska hända något för att man inte ska känna sig odödlig. Man hör dagligen om människor som på olika sätt går bort men själv tror jag aldrig att det kan hända mig. För att man ska bli au pair krävs det att man gör en hälsoundersökning som innefattar på ett ungefär hur mycket man väger, längd, pulsen, reflexer osv osv. Jag hade denna idag och åkte dit utan några som helst funderingar på att jag skulle få höra att något inte stämde. När läkaren började kolla min puls märkte jag hur det tog extra lång tid för honom än vad det brukar göra. Han kollade det flera gånger och vanligtvis (dem gångerna jag har gjort det) har det gått ganska fort och läkaren har nickat och hummat.
 
Jag förstod att det var något men tänkte inte så mycket på det. Han sa då att min puls var extremt låg (jag hade 40, man bör ha mellan 60-80). Jag antog att det kunde vara för att jag sovit dåligt men han ville göra ett EKG. Jag hade fortfarande inga som helst funderingar att det skulle finnas något som inte stämde utan kunde inte låta bli att flina när dem rullade in den stora apparaten med "slangar". Så typiskt mig, att börja skratta medan jag antar att de flestas reaktion hade varit att börja oroa sig. I alle fall! Läkaren gjorde EKG:t och när han kom tillbaka nästa gång berättade han för mig att jag hade ojämn hjärtrytm. Han berättade att jag hade hjärtflimmer och när han sa det kunde jag inte låta bli att gråta. Så oväntat när jag kom dit för att typ mäta mig.
 
Mamma kom direkt från jobbet och körde in mig till akuten. Och där har jag befunnit mig dem senaste 5 timmarna. Tester har tagits, EKG har jag gjort igen och nu väntar vi på provsvar! Det var kaos på akuten inatt vilket gjorde att vi skulle få sitta där till ungefär 4 på morgonen så vi bestämde oss för att åka hem och åka tillbaka tidigt imorgonbitti. Det var i alle fall ingen större fara, i sådana fall hade vi aldrig åkt hem. Men detta fick mig att tänka om helt. Vilken jävla vändning livet kan ta helt plötsligt och man märker hur lite lite värde vissa saker har när sånt här händer. Så jag vill att alla ni som läser detta tar er en funderare och verkligen tar hand om varandra och njuter av livet, man vet ju aldrig när saker tar slut! Njut av det lilla, vad glad för att du är frisk och uppskatta det du har. 
 
Nu är det inte så illa som det låter för mig, kan lika väl ha varit något fel på maskinerna, men det är ibland viktigt att ta sig en funderare! Nu ska jag krypa ner i min säng som jag har längtat efter sen imorse! Puss ♥
 
Update: Har nu fått provsvaren och det var ingen fara med mig, så kan åka, woho!

RSS 2.0